dimecres, 17 de juny del 2015

Cursos de Valencià. Viu el Valencià!


«La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià.»
Article 6é de l'Estatut d'Autonomia

Que els valencians i valencianes coneguem i usem el valencià amb el mateix respecte i interés que ho fem amb el castellà és una manera de crear un poble més democràtic i acollidor.

A l'Escola d'Adults de Cullera (Formació de Persones Adultes) oferim cursos dirigits a la població adulta perquè puga aprendre la nostra llengua.

Valencià Inicial / Nouvinguts:  Potser acabes d'arribar a Cullera i ni sabies que ací la majoria de veïns i veïnes parlem una llengua pròpia o potser estàs ací ja fa prou anys però mai t'has decidit a aprendre valencià. De sobte et trobes que quan et parlen a tu ho fan en castellà però quan parlen entre ells ho fan en valencià. El valencià és una via més d'integració. El fet que parles també valencià, a més de castellà, t'apropa més a la realitat social i et fa sentir-te part de la societat i del poble on vius.

Valencià Elemental: Eres valencianoparlant, o entens perfectament el valencià i fins i tot pots llegir-lo però et falten eixes nocions bàsiques per tal de saber escriure'l correctament, de conéixer les variants i les formes normatives com de qualsevol altra llengua, com pot ser el castellà, el francés o l'anglés. O potser als teus fills i filles els cal la teua ajuda per a fer els deures i no tens els coneixements suficients. Este és el teu curs. Comencem a aprendre les regles bàsiques d'ortografia, les varietats lingüístiques i el lèxic valencià.

Valencià Mitjà i Valencià Superior: Aquests cursos estan dirigits a tots aquells i aquelles que tinguen uns coneixements bàsics de la gramàtica i un ús fluït en les competències parlar, escriure i llegir i vulguen presentar-se als exàmens de la Junta Qualificadora  . És aconsellable que si fa temps que no has utilitzat el valencià, o no tens massa nocions teòriques, comences fent el nivell  Mitjà i després el  Superior.

APRÉN Valencià! ESTIMA el Valencià! VIU en Valencià!

«El fet que tots els membres d’una societat coneguen i puguen usar les llengües oficials, afavoreix la convivència i el respecte en una comunitat diversa.»